Ugrás a tartalomra

Konstruktív vitákat folytattunk

2023. december 08. péntek
Az idei utolsó képviselő-testületi ülés 27 napirendjének leghangsúlyosabb témái az iskoláknak adott százmilliós támogatás, a civilek munkatervének elfogadása, a nagytétényi Duna-part rehabilitációja és a szociális rendszer kedvezményezetti körének bővítése.
Konstruktív vitákat folytattunk

Érezhető volt, hogy közeleg a karácsony, konstruktív vitákat folytattunk. A napirendek többségénél egyhangú döntés született” – fogalmazott Karsay Ferenc polgármester.

Az iskolai fejlesztési pályázatok elbírálását követően minden intézmény megkapta a kért támogatási keretet arra a célra, amire benyújtotta az igényét, összességében 100 millió forint értékben.

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának képviselő-testülete úgy döntött, hogy felkéri a polgármestert, kezdeményezzen tárgyalásokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel a Budapest XXII. kerület 232328. hrsz.-ú állami tulajdonú ingatlan meghatározott részének önálló telekként történő leválasztásáról, majd az így kialakuló terület ingyenes, közcélú fásítás céljára szolgáló tulajdonba adásáról.

Budafok-Tétény kulcsfontosságú szereplői a civil szervezetek. A közművelődési feladatokat is ellátók mindegyikének a munkatervét elfogadták.

A karácsonyi időszak talán legszívhezszólóbb szociális változása az egyedülállók és az egyedül élők közötti különbségtétel megszüntetése. Egyedi segítség, ahogy eddig, ezután is nyitva áll a szükséget szenvedőknek. Továbbá módosítottak egyes lakhatást érintő önkormányzati rendeleteket, hogy valóban a rászorulók, krízisben lévők vegyék igénybe a kedvezményeket.

A hagyományokhoz híven ezúttal is méltatták a kerület büszkeségeit. Az elhangzás sorrendjében elsőként Hollerung Gábor karmestert, a korábban Budapestért díjat kapott Budafoki Dohnányi Zenekar ügyvezetőjét, aki a napokban közönségdíjasként Prima Primissima elismerésben részesült. Kovács Róbert Jánosné óvodapedagógust, aki országos szakmai elismerést érdemelt ki az Állatvédelmi Témahét keretén belül meghirdetett pályázaton a veszélyeztetett állatokkal foglalkozó pályamunkájával. December hónap művésze Kaszás Réka festőművész. A Donát-hegyi emlékhelyen a Packers Energolight Kft. segítségével megvalósult a Don-kanyarban elesett hősök emlékére emelt kereszt kivilágítása Kiss Tibor vállalkozó felajánlásaként. Lesti Diána atléta idei sporteredményeinek közös ünneplését követően a Budafoki Herman Ottó Általános Iskola 5. osztályos diákját, Pócza Bálintot üdvözölte taps Pest vármegye Kicsi – kerületi – Nagyköveteként.

További részletek: https://kr.budafokteteny.hu/

Fotók: Horváth Tamás